Kitap önerisi

ÖNERİYORUZ:

 

349547

Küçük Adımlar (8 Kitap Takım)

(Gelişimsel Geriliği Olan Çocuklara Yönelik Erken Eğitim Programı)
Küçük adımlar gelişimsel geriliği olan küçük çocuklara yönelik bir Erken Eğitim Programı’dır. Program 8 kitaptan oluşmaktadır. 1. Kitap: Küçük Adımlara Giriş Küçük Adımlar’ın temellerini anlatmakta ve programı kullanma ortamında çocuğunuzun bu amaçlara ulaşmasına nasıl yardımcı olacağınızı açıklamaktadır. 2. Kitap: Çocuğunuzun Programı Çocuğunuz için nasıl amaç saptayacağınızı ve ev ortamında çocuğunuzun bu amaçlara ulaşmasına nasıl yardımcı olacağınızı açıklamaktadır. 3. Kitap: İletişim Becerileri Konuşma öncesi ve konuşma düzeylerinde dil edinimini içermektedir. Dil, toplumsal etkileşim bağlamında ele alınmakta ve dil becerileri oyunla ve günlük etkinliklerle öğrenilmektedir. 4. Kitap: Büyük Kas Becerileri Vücudun büyük kaslarını içeren becerilerini anlatmaktadır. Bunların çocuğun oturmasını, emeklemesini, yürümesini, tırmanmasını, topu tutmasını vb. sağlayan becerilerdir. Bu kitap, engelli küçük çocuklarla deneyimi olan fizyoterapistlerce hazırlanmıştır. 5. Kitap: Küçük Kas Becerileri Küçük Kas Becerileri, ellerin ve gözlerin küçük kaslarını kullanan becerilerdir. Bebeğin annesinin parmağını ilk tutuşundan çizim yapma ve kesme gibi karmaşık becerilere kadar pek çok beceriyi içermektedir. Ayrıca bu kitapta, problem çözme becerilerinin, renk, şekil ve büyüklük gibi kavramların edinimi de ele alınmaktadır. 6. Kitap: Alıcı Dil Becerileri Başkalarının dilini anlama becerilerine, alıcı dil becerileri denmektedir. Bu beceriler, başkalarının ne dediğine dikkati yöneltmeyi, talimatları izlemeyi ve hepsinden önemlisi, dili kullanma becerilerinin gerçekleşmesini sağlar. 7. Kitap: Kişisel ve Toplumsal Beceriler Çocukların başkalarıyla ilişkide bulunmalarını, oynamalarını ve yemek yeme, tuvalet becerileri, giyinme, hijyen becerileri gibi becerilerde bağımsızlık kazanmalarını sağlayan beceriler ele alınmaktadır. 8. Kitap: Gelişim Becerileri Envanteri GBE, Küçük Adımlar’ın parçalarını bütünleştirmektedir. Çocuğu değerlendirmek ve amaç hazırlamaya rehberlik etmek için kullanılan kontrol listesinden oluşmaktadır.

 

0-6-yas-arasi-down-sendromlu-cocuklar-ve-gelisimi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0-6 YAŞ ARASI DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR VE GELİŞİMLERİ

Kategori : Rehber Kitaplar

Editör : Yrd. Doç. Dr. E. Sema Batu

ISBN : 978-975-499-495-7

Açıklama : Bu kitap, hem Down sendromlu çocukların ailelerine, hem de onlara hizmet sunan eğitimcilere ve uzmanlara yönelik olarak hazırlanmıştır. Down sendromu ile gelişimsel yetersizliğe yol açan diğer sorunlar arasında bazı önemli farklar bulunmaktadır. Down sendromlu bebekler ile gelişimsel yetersizliğe sahip diğer bebekler arasındaki farklardan biri, Down sendromu tanısının doğumdan hemen sonra, hatta kimi zaman doğum öncesinde konabilmesidir. Diğer bir fark ise, Down sendromu tanısının tıbbi testlerle, hiçbir kuşku ya da belirsizlik olmaksızın konabilmesidir. Bu özellikler sayesinde Down sendromlu bir bebeğe sahip olan anne-babaların çocukları için hizmet arayışları çok erken dönemlerde başlamaktadır. Elinizdeki kitap, bu anlamda çok önemli bir işleve sahip olacaktır. Bebeklerine Down sendromu tanısı konan anne-babalar bu kitap sayesinde Down sendromuyla ilgili olarak A’dan Z’ye bilgileneceklerdir.

Özellikler : 16.0 cm X 24.0 cm – 1. Hamur Kâğıt, Selefonlu Renkli Kapak, Renkli – 480 sayfa.

 

 

117655_B

Editör(ler) : İbrahim H. Diken

Yazar(lar) : Sema Batu Ayşegül Ş. Öz Osman Özokcu Macid Melekoğlu Elif Pınar Sazak Necdet Karasu Sezgin Vuran Oğuz Gürsel Hasan Gürgür Selda Özdemir Özlem Diken Arzu Doğanay Bilgi Rüya Güzel Özmen Tamer Karakoç İbrahim H. Diken Çığıl Aykut
Yayınevi: Pegem Akademi Yayıncılık

Genel bir ifade ile özel gereksinimli öğrencilerin normal gelişim gösteren akranları ile birlikte (altyapısı hazırlanarak ve gerektiğinde destek hizmetler sunularak) aldığı eğitim olarak tanımlayabileceğimiz kaynaştırma uygulamalarının, günümüzde gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de en yaygın ve popüler bir yerleştirme uygulaması olduğu görülmektedir. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı 2009-2010 verilerine göre özel eğitim alan 128.515 öğrencinin 36.599u özel eğitim okullarında, 15.712si normal okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında ve 71.142si ilköğretim, 5.062si ortaöğretim olmak üzere 76.204ü kaynaştırma eğitimi almaktadır. Bu rakamlar kaynaştırma uygulamalarının ülkemizdeki yerini açıkça ortaya koymaktadır.

Kaynaştırma uygulamalarının yaygınlığını yukarıdaki rakamlar bize gösterirken, kaynaştırma uygulamalarına ilişkin araştırmalar da bize bu uygulamalarda rol alan ya da alacak olan öğretmen ve diğer personelin özellikle bilgi gereksinimi olduğunu ortaya koymaktadır. Elinizdeki bu kitap kaynaştırma uygulamalarında yer alan ya da alabilecek öğretmen ve diğer personelin kaynaştırmaya ilişkin temel kavramlar, kaynaştırma uygulamalarında yer alan özel gereksinimli öğrenciler ve ilköğretim düzeyinde akademik ve akademik olmayan becerilerin öğretimi konularında bilgi ve beceri sahibi olmasını hedeflemektedir. Kitabın ilköğretimde kaynaştırma uygulamalarına katkı getirmesi dileğiyle…

 

icon_pdf İlköğretimde Kaynaştırma – TANITIM 

 

 

ÖNERmiYORUZ:

lazer-epilasyon-sonrasinda-dikkat-edilmesi-gerekenler

 

 

 

 

 

 

 

LÜTFEN AİLELER TARAFINDAN YAZILMIŞ KİTAPLARI ÇOCUĞUNUZUN İLK YAŞI BİTMEDEN OKUMAYIN, ÇOĞU GÜNCEL OLMAYAN HATTA HURAFELERLE DOLU BU KİTAPLAR SİZİN PSİKOLOJİNİZDE OLUMSUZ SONUÇLAR YARATABİLİR.